AED-toestellen: Een kloppend hart in Berlaar

Op 10 maart 2021, over deze onderwerpen: 10. Gezondheid
Defibrillator_Berlaar

Afgelopen donderdag plaatsen we als gemeente drie nieuwe AED-toestellen, of defibrillators. Deze toestellen zijn er om een elektrische schok te geven bij hartritmestoornissen. 
Ze leggen uit hoe iemand een persoon in nood kan redden en bepalen automatisch of ze een schok moeten toedienen. In totaal zijn er nu acht defibrillators verspreid over heel de gemeente. 

"Normaal gezien gingen we vijf nieuwe toestellen plaatsen, maar op vraag van het Rode Kruis Berlaar kozen we voor een duurder type dat zowel visuele als gesproken richtlijnen geeft", vult onze schepen van Gezondheid Nadine Boekaerts (N-VA) aan.
"Ze kunnen ook beter tegen hitte en vocht. Dit is dus de extra investering zeker waard."

Niet alleen onze schepen is tevreden, ook ons gemeenteraadslid en dokter Julie Cools (N-VA) is blij met de beslissing.In 2019 sprak ze al over dit punt op de gemeenteraad: "Verlies van tijd is gelijk aan het verlies van een leven. Het plaatsen van deze toestellen is letterlijk van levensbelang. Ze moeten 24/24u beschikbaar zijn op plaatsen waar veel mensen samenkomen."

 

In het centrum hangen de nieuwe toestellen aan het station en bij de sporthal. Op Berlaar-Heikant werd er eentje geplaatst aan dokterspraktijk Atlas. De overige defibrillators bevinden zich bij SK Rita Berlaar, het politiekantoor, FC Berlaar-Heikant, Rode Kruis Berlaar en tandartspraktijk Benedenti. Alle nodige info is eveneens na te lezen op de site van de gemeente: https://www.berlaar.be/locaties-aed-toestellen

Onthoud: Elke minuut is van levensbelang. Durf zo'n toestel hanteren. Dat is echt zorgen voor elkaar. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is