Heikermis: De foor gaat door

Op 9 juli 2021
Heikermis

Deze zaterdag is het zover! Na de afwezigheid van vorig jaar is de kermis op de Hei opnieuw van de partij. Nog niet helemaal zoals vroeger, maar wel het begin van normaal leven. Mosseltenten zijn er dan wel niet, toch brengen de nodige kermisattracties en terrasjes bij onze cafés het nodige vertier. En voor de eerste keer kunnen we echt gebruik maken van het nieuwe Kardinaal Cardijnplein.

Ons bestuurslid Nadia Hendrickx had als plaatsmeester de taak om de opbouw in goede banen te leiden. "Als plaatsmeester van de kermis ben ik heel blij dat alle kramen tussen de banken en palen passen. Het is ons geweldig gelukt. Opbouwen op de Hei gaat altijd met wederzijds respect. Heikermis is niet zoals het zou moeten zijn; zonder mosseltenten en zonder muziek en uitgelaten sfeer. Maar de foor zelf is er klaar voor", vult ze aan. "Het is ook onmiddellijk een kans om eens te testen hoe de opstelling op ons nieuwe plein lukt. En wat blijkt? Dat gaat goed."

De kermis is open op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag. Afhankelijk van het weer variëren de openingstijden tussen 15 en 17 uur. De Aarschotsebaan gaat dicht in het weekend vanaf 14 uur tot middernacht en op maandag en dinsdag vanaf 18 uur tot middernacht. De terrassen en de kermiskramen mogen dan ook open blijven tot middernacht. De cafés ronden volledig af om 1 uur. 

De kermis is nog net niet hetzelfde als vroeger, maar we hopen van harte dat de verschillende organisaties volgend jaar echt het beste van zich kunnen geven om iedereen te ontvangen in de (mossel)tenten. Voor dit jaar hopen we dat iedereen er zoveel mogelijk van geniet. Laat ons er het begin van het einde van een vreemde tijd in zien. Veel plezier!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is